| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości |
  Użytkownik: Hasło:

Poprzedni temat «» Następny temat
Polecamy plyty 2010
Autor Wiadomość
belphegor 
belphegor

Wysłany: 2010-02-19, 22:42   Polecamy plyty 2010

Jak w temacie. Polecamy plyty, ktore nas zainteresowaly w tym roku.
Na poczatek mam 3 propozycje.

OV HELL - "The Underworld Regime"
Bardzo mi sie spodobala ta plyta. Udane polaczenie Gorgoroth z Dimmu Borgir. Gwiazdorska obsada nie przeszkodzila w nagraniu dobrego albumu. Nie ma tu nic odkrywczego, ale slucha sie dobrze.

IHSAHN - "After"
Trzeci solowy album Ihsahna.Jak zwykle bardzo wysoki poziom kompozytorsko-instrumentalny. No i te partie saksofonu! Rewelacja! Polecam.

TROLL - "Neo-Satanic Supremacy"
Powrot projektu Nagasha(The Kovenant, ex-Dimmu Borgir). Przesluchalem na razie raz, ale to mi wystarczy, by zarekomendowac te plyte. Black metal z klawiszami w typie jedynki The Kovenant.

Czekam na plyty polecane przez Was.

Żurek 
Lisek Chytrusek

Wysłany: 2010-02-20, 19:37   

belphegor napisał/a:IHSAHN - "After"
Trzeci solowy album Ihsahna.Jak zwykle bardzo wysoki poziom kompozytorsko-instrumentalny. No i te partie saksofonu! Rewelacja! Polecam.

Tiaaa...kupa jakich mało. To co myślę o tym 'dziele' wyłożyłem tutaj -> http://www.magazyngitarzy...sahn-after.html i drugi raz mi się nie chce pisać ;]

Jak na razie polecam z czystym sumieniem Blaze'a nowego, takiego heavy metalu nam trzeba.
And replant the seed that gives growth

belphegor 
belphegor

Wysłany: 2010-02-23, 01:09   

Żurek napisał/a:Tiaaa...kupa jakich mało. To co myślę o tym 'dziele' wyłożyłem tutaj -> http://www.magazyngitarzy...sahn-after.html i drugi raz mi się nie chce pisać ;]

No, ale zgadzamy sie przynajmniej w kwestii saksofonu :-D
Żurek napisał/a: takiego heavy metalu nam trzeba.

Nie. Nie trzeba nam. Taki heavy metal jest nam calkowicie obojetny :mrgreen:

BORKNAGAR - "Universal"
Niezle, chociaz bez jakichs wielkich podniet. Draznia nieco czyste wokale Vintersorga. Vortex o klase lepszy. Posluchac mozna, jak kto lubi Borknagar.

Daemonicia 
Infra Galaxia

Wysłany: 2010-02-23, 02:03   

Żurek napisał/a:
belphegor napisał/a:IHSAHN - "After"

Tiaaa...kupa jakich mało. To co myślę o tym 'dziele' wyłożyłem tutaj -> http://www.magazyngitarzy...sahn-after.html i drugi raz mi się nie chce pisać ;]

Jak na razie polecam z czystym sumieniem Blaze'a nowego, takiego heavy metalu nam trzeba.

Polecasz go bo lubisz? :roll:
A co do nazywania czegoś "kupą" - każdemu podoba się co innego, więc nie obrażajmy gustów innych słuchaczy, dobrze?

Żurek 
Lisek Chytrusek

Wysłany: 2010-02-23, 08:37   

Daemonicia napisał/a:A co do nazywania czegoś "kupą" - każdemu podoba się co innego, więc nie obrażajmy gustów innych słuchaczy, dobrze

Kupa jest czysto subiektywna. Niech się każdemu podoba co chce, mi tam do tego rybka.

A "Promise and Terror" polecam nie dlatego, że mi się podoba, tylko dlatego, że to pierwsza od lat (chyba od "Brave New World") płyta heavy metalowa, która coś wnosi do tego gatunku. Wy ją w ogóle słuchaliście? ;]

belphegor 
belphegor

Wysłany: 2010-02-23, 09:40   

Tak przesluchalem ja w calosci raz, ale z wielkim trudem. Muzyka zla nie jest, wokale mi nie pasuja. Jak to sie mowi - nie moja bajka.

Żurek 
Lisek Chytrusek

Wysłany: 2010-02-25, 07:27   

No i luz.

Swoją drogą ciekawi mnie czemu ludzie nie lubią wokalu Blaze'a, dla mnie ma mistrzowską barwę.

belphegor 
belphegor

Wysłany: 2010-02-25, 10:42   

No nie wiem. Kwestia gustu. Ja tam na przyklad nie trawie praktycznie czystych wokali ( z drobnymi wyjatkami). Tak jakos mam.

Odpowiedz do tematu