Jak w temacie. Polecamy plyty, ktore nas zainteresowaly w tym roku.
Na poczatek mam 3 propozycje.
OV HELL - "The Underworld Regime"
Bardzo mi sie spodobala ta plyta. Udane polaczenie Gorgoroth z Dimmu Borgir. Gwiazdorska obsada nie przeszkodzila w nagraniu dobrego albumu. Nie ma tu nic odkrywczego, ale slucha sie dobrze.
IHSAHN - "After"
Trzeci solowy album Ihsahna.Jak zwykle bardzo wysoki poziom kompozytorsko-instrumentalny. No i te partie saksofonu! Rewelacja! Polecam.
TROLL - "Neo-Satanic Supremacy"
Powrot projektu Nagasha(The Kovenant, ex-Dimmu Borgir). Przesluchalem na razie raz, ale to mi wystarczy, by zarekomendowac te plyte. Black metal z klawiszami w typie jedynki The Kovenant.
belphegor napisał/a:IHSAHN - "After"
Trzeci solowy album Ihsahna.Jak zwykle bardzo wysoki poziom kompozytorsko-instrumentalny. No i te partie saksofonu! Rewelacja! Polecam.
Jak na razie polecam z czystym sumieniem Blaze'a nowego, takiego heavy metalu nam trzeba.
_________________ Reconcile not with the fear of the snake
But embrace it as your own
Inject it's venom into your veins
And replant the seed that gives growth
No, ale zgadzamy sie przynajmniej w kwestii saksofonu
Żurek napisał/a: takiego heavy metalu nam trzeba.
Nie. Nie trzeba nam. Taki heavy metal jest nam calkowicie obojetny
BORKNAGAR - "Universal"
Niezle, chociaz bez jakichs wielkich podniet. Draznia nieco czyste wokale Vintersorga. Vortex o klase lepszy. Posluchac mozna, jak kto lubi Borknagar.
belphegor napisał/a:IHSAHN - "After"
Daemonicia napisał/a:A co do nazywania czegoś "kupą" - każdemu podoba się co innego, więc nie obrażajmy gustów innych słuchaczy, dobrze
Kupa jest czysto subiektywna. Niech się każdemu podoba co chce, mi tam do tego rybka.
A "Promise and Terror" polecam nie dlatego, że mi się podoba, tylko dlatego, że to pierwsza od lat (chyba od "Brave New World") płyta heavy metalowa, która coś wnosi do tego gatunku. Wy ją w ogóle słuchaliście? ;]
Swoją drogą ciekawi mnie czemu ludzie nie lubią wokalu Blaze'a, dla mnie ma mistrzowską barwę.